Området

Skiområdet

 

Sulseter Fjeldstue ligger centralt på Sødorpfjeldet på østsiden af Gudbrandsdalen, ca. 10 km fra Vinstra.

Sødorpfjeldet er sammenhængende med Kvamsfjeldet, som strækker sig nordover mod Furusøen – for foden af det mægtige fjeldområde, som udgør Rondane-massivet.

Sødorpfjeldet

 

Sødorpfjeldet har sin helt egen charme med et varieret terræn bestående af gamle sæterområder omgivet af smukke fjeldtoppe - her er løjper til alle niveauer. ALLE kan være med.

Skiløjperne ligger mellem 850 og 1.100 meters højde, hvor hovedparten ligger over trægrænsen, men der findes også skovløjper, som ligger i læ for vinden, hvis det er uvejr på fjeldet.

Der er ca. 75 km mærkede og opkørte skiløjper på Sødorpfjeldet, som vedligeholdes af ”Sødorpfjellet og Gravdalen Skiløypelag”. Løjperne prepareres med en moderne løjpemaskine samt flere snescootere.

 

Området er værnet, og der er et rigt dyreliv med bl.a. fjeldryper, urfugle, sneharer, jærve, elge og rener.

 

Løjperne på Sødorpfjeldet har forbindelse med skiløjperne på Kvamsfjeldet, som igen har forbindelse til Mysuseter, der er en af indfaldsportene til Rondane nationalpark. Er man en erfaren skiløber, kan man i godt vejr gå på ski fra Høvringen til Sulseter – en tur via Smuksjøseter/Mysuseter/Rondablikk/Gravdalen.

 

Turen er på 45 km og tager  8-10 timer.